Pápež František navštívi vo februári Mexiko, oznámil Vatikán

NETKY.SK • 13 December 2015, 09:51 • 2 min
Pápež František navštívi vo februári Mexiko, oznámil Vatikán

RÍM - Pápež František navštívi vo februári budúceho roka Mexiko.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra DPA na základe sobotného oznámenia Vatikánu s tým, že pôjde o vôbec prvú Františkovu návštevu tejto prevažne katolíckej krajiny, odkedy sa v roku 2013 stal pápežom.

V rámci šesťdňovej cesty navštívi najvyšší pontifex hlavné mesto Mexiko, pohraničný štát Chiapas na mexickom juhu, severomexickú Chihuahuu i nepokojný Michoacán.

 

Program Františkovej návštevy zahŕňa návštevu nemocničných zariadení, stretnutie s príslušníkmi pôvodného domorodého obyvateľstva v meste San Cristóbal de las Casas, a zavíta aj do väznice v meste Ciudad Juárez na hraniciach so Spojenými štátmi - oblasti obzvlášť tvrdo poznačenej drogovou vojnou.

 

Témou rozhovorov pápeža počas jeho mexickej cesty bude aj imigrácia.

 

Chihuahua leží popri ceste, ktorú mnohí jedinci využívajú na svojej migračnej púti do Spojených štátov, a je jednou z najnebezpečnejších oblastí v Mexiku. Chiapas je takisto oblasťou, cez ktorú stredoamerickí imigranti prechádzajú na svojej ceste ďalej na sever. A štát Michoacán na západe je miestom krvavej konfrontácie medzi drogovými kartelmi a vládou.

 

Sedemdesiatosemročný pápež bude tiež celebrovať omšu, a to v Bazilike Panny Márie Guadalupskej v hlavnom meste Mexiko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona