Pápež František navštívi v septembri Kubu

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 14:56 • 2 min
Pápež František navštívi v septembri Kubu

VATIKÁN - Pápež František zavíta v septembri na Kubu. V stredu to potvrdil Vatikán.

slovakia

left justify in out

Zastávka na ostrove bude súčasťou už dlhšie plánovanej cesty do Spojených štátov, ktorá zahŕňa návštevu Bieleho domu, Kongresu i Organizácie Spojených národov. Včlenenie Kuby do programu podčiarkuje rolu, ktorú Vatikán zohrával pri snahách o obnovenie diplomatických vzťahov medzi Havanou a Washingtonom zmrazených vyše polstoročie.

 

Už minulý týždeň Svätá stolica avizovala, že František pravdepodobne zahrnie Kubu do svojho programu návštevy USA, rokovania s kubánskymi úradmi však boli ešte len v počiatočnom štádiu. František pricestuje do Spojených štátov 22. septembra. Vo Washingtone sa stretne s prezidentom Barackom Obamom a v Philadelphii odslúžiť omšu pod holým nebom.

 

Katolíci na Kube mali vždy väčšie náboženské slobody ako ich spoluveriaci v iných komunistických štátoch. "Ostrov slobody" navštívili počas svojho pôsobenia aj obaja Františkovi predchodcovia: pápež Benedikt aj Ján Pavol II.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona