Pápež František navštívi v septembri Kolumbiu

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 18:18 • 2 min
Pápež František navštívi v septembri Kolumbiu

VATIKÁN - Pápež František navštívi v dňoch 6. až 11. septembra Kolumbiu, informoval dnes Vatikán. Potvrdil tým sľub, ktorý dal pápež na Svetových dňoch mládeže v júli v poľskom Krakove, kde oznámil, že tento rok pocestuje do Kolumbie.

slovakia

left justify in out

Na návštevu pozvali pápeža kolumbijský prezident Juan Manuel Santos a kolumbijskí biskupi. František navštívi hlavné mesto Bogota a tiež mestá Cartagena, Medellín a Villavicencio.

 

Bude to už tretia návšteva najvyššieho predstaviteľa Vatikánu v tejto juhoamerickej krajine. V roku 1968 tam bol pápež Pavol VI. a v roku 1986 Ján Pavol II.

 

Kolumbijský prezident Santos dostal vlani Nobelovu cenu mieru za svoju úlohu pri ukončení vyše 50 rokov trvajúcej občianskej vojny s Revolučnými ozbrojenými silami Kolumbie (FARC). Pri tomto konflikte prišlo o život vyše 220.000 ľudí.

 

Pápež František, ktorý pochádza z Argentíny, navštívil ako kardinál niekoľkokrát Bogotu, sídlo Episkopálnej konferencie Latinskej Ameriky. A opakovane vyjadril podporu Santosovým snahám ukončiť ozbrojený konflikt, ktorý sužoval Kolumbiu od 60. rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies