Pápež František navštívi v novembri moslimské Turecko

NETKY.SK • 12 September 2014, 16:40 • 2 min
Pápež František navštívi v novembri moslimské Turecko

VATIKÁN - Pápež František navštívi koncom novembra turecké mesto Istanbul. Bude to jeho prvá cesta do tejto prevažne moslimskej krajiny, oznámil dnes Vatikán. H

slovakia

left justify in out

Hovorca Vatikánu Federico Lombardi uviedol, že presné termíny a program návštevy, ktorá bude trvať niekoľko dní, ešte nie sú stanovené.
     

Očakáva sa, že František príde do Istanbulu 30. novembra na sviatok svätého Andreja, a to na pozvanie ekumenického patriarchu Bartolomea I., ktorý je duchovnou hlavou pravoslávnych kresťanov na celom svete.
     

Vatikán potvrdil cestu po tom, čo pápež prijal dnes dopoludnia aj samostatné pozvanie od tureckej vlády, napísala agentúra Reuters.
     

František tak má možnosť prísť do moslimskej krajiny v čase, keď islamskí extrémisti v Iraku útočia na kresťanov, uviedla agentúra AP.
     

Emeritný pápež Benedikt XVI. podnikol cestu do Istanbulu v roku 2006, počas ktorej sa modlil s moslimským duchovným v slávnej Modrej mešite.
     

František, prvý neeurópsky pápež za 1300 rokov, absolvoval od svojho zvolenia v marci 2013 tri zahraničné cesty - do Brazílie, Južnej Kórei a Svätej zeme.
     

Najvyšší predstaviteľ rímskokatolíckej cirkvi navštívi na budúci týždeň Albánsko a 25. novembra prednesie príhovor v Európskom parlamente vo francúzskom Štrasburgu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies