Pápež František: Mám pocit, že ma Pán nasadil na krátky čas

NETKY.SK • 13 Marec 2015, 18:05 • 2 min
Pápež František: Mám pocit, že ma Pán nasadil na krátky čas

VATIKÁN/MEXIKO - Pápež František predpokladá, že jeho pontifikát potrvá iba niekoľko rokov, vyplýva z rozhovoru, ktorý poskytol pri príležitosti druhého výročia svojho zvolenia na čelo katolíckej cirkvi mexickej televízii Televisa.

slovakia

left justify in out

"Mám pocit, že môj pontifikát bude krátky. Štyri alebo päť rokov... Mám pocit, že ma Pán nasadil na krátky čas," cituje z rozhovoru tlačová agentúra DPA.
     

Sedemdesiatosemročný argentínsky pápež nevylúčil ani demisiu, ktorú sa rozhodol podať aj jeho predchodca pápež Benedikt XVI. "Myslím si, že Benedikt značnou odvahou otvoril dvere pre emeritných pápežov," vyhlásil František.
     

Nemecký pápež Benedikt XVI. v roku 2013 odstúpil zo svojej funkcie ako prvá hlava katolíckej cirkvi novoveku.

     

Pápež František sa v rozsiahlom rozhovore dotkol aj problematiky migrácie, svojho nie priveľmi pozitívneho prístupu k cestovaniu, aj keď Mexičanom prisľúbil, že ich krajine sa pokúsi v budúcnosti venovať adekvátny čas - týždeň, problematiky sektárstva, reformy Rímskej kúrie, rodinnej problematiky či zneužívania.
     

Na otázku, či sa mu páči pôsobiť vo funkcii pápeža, odpovedal, že sa mu to nie nepáči. "Jediné, čo by som rád urobil, by bolo jedného dňa si vyjsť vonku bez toho, aby ma niekto spoznal, a dať si pizzu. To uvádzam teraz ako príklad. V Buenos Aires som bol často vonku. Navštevoval som farnosti... To mi trochu chýba, ale človek sa s tým vyrovná, zvykne si na to," vyplýva z odpovedí z rozhovoru, ktoré dnes zverejnil Vatikánsky rozhlas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona