Pápež František: Mafiáni sú "exkomunikovaní"

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 18:29 • 2 min
Pápež František: Mafiáni sú "exkomunikovaní"

SIBARI - Pápež František sa dnes slovne pustil do jednej z najnebezpečnejších talianskych zločineckých skupín, označil ju za príklad "uctievania zla" a vyhlásil, že mafiáni "sú exkomunikovaní".

slovakia

left justify in out

Pápež rozprával o zločineckej skupine 'Ndrangheta počas bohoslužby v regióne Kalábria v južnom Taliansku, kde bol na jednodňovej púti. Verejne vyslovil najostrejšie slovné útoky o organizovanom zločine od roku 1993, keď vtedajší pápež Ján Pavol II. skritizoval sicílsku mafiu.
      

"Tí, čo v živote kráčajú po ceste zla, ako napríklad mafiáni, nie sú spojení s Bohom. Sú exkomunikovaní," uviedol pápež František v improvizovanom príhovore na omši pred desaťtisícami ľudí v Kalábrii, ktorá je základňou 'Ndranghety.
      

Pápež povedal davu: "Proti tomuto zlu treba bojovať, treba ho vytlačiť (zo života spoločnosti). Musíme mu povedať nie."
      

František označil 'Ndranghetu za "uctievačku zla a pohŕdačku spoločným dobrom". Vyhlásil tiež, že cirkev vynaloží všetku svoju silu na boj proti organizovanému zločinu.
      

"Naše deti to žiadajú, naši mladí ľudia to žiadajú. Potrebujú nádej a viera môže pomôcť naplniť túto potrebu," povedal najvyšší pontifex.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies