Pápež František má svoju prvú sochu: V zemiakovom poli

NETKY.SK • 21 Máj 2013, 10:47 • 2 min
Pápež František má svoju prvú sochu: V zemiakovom poli

NEAPOL - Neďaleko talianskeho Neapola v nedeľu predstavili verejnosti vôbec prvú sochu zobrazujúcu nového pápeža Františka, ktorú odhalili na jednom z tamojších zemiakových polí.

slovakia

left justify in out

Netradičné podujatie v obci Cicciano malo byť poctou predkom pápeža narodeného v Argentíne, ktorými boli roľníci zo severného Talianska. Projekt financoval taliansky herec Barbato De Stefano pochádzajúci práve z Cicciana ležiaceho približne 20 kilometrov severovýchodne od Neapola. Jednoduchú postavu s balkónom vatikánskej Baziliky svätého Petra namaľovaným v pozadí plánuje budúci mesiac darovať samotnému Františkovi, ktorý si podľa neho "získal srdcia" obyvateľov svojím skromným vystupovaním.

Semdesiatšesťročný František bol až do svojho marcového zvolenia za hlavu katolíckej cirkvi arcibiskupom v argentínskom Buenos Aires. Jeho rodičia emigrovali do Argentíny podobne ako mnohí ďalší Taliani v období medzi prvou a druhou svetovou vojnou.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies