Pápež František: Lídri summitu G20 majú v rukách životy ľudí

NETKY.SK • 11 November 2014, 18:28 • 2 min
Pápež František: Lídri summitu G20 majú v rukách životy ľudí

RÍM - Pápež František pred nadchádzajúcim summitom skupiny G20 v austrálskom Brisbane apeloval na svetových lídrov, aby pamätali na to, že ich rozhovory budú mať dopad na životy mnohých ľudí. Uviedla to agentúra DPA s odvolaním sa na prepis pápežovho listu zverejnený dnes na webe Vatikánu.

slovakia

left justify in out

V liste austrálskemu premiérovi Tony Abbottovi, ktorý je hostiteľom summitu, pápež identifikoval podvýživu, nezamestnanosť a útoky na životné prostredie ako kľúčové problémy súčasného sveta. 
     

"Bolo by skutočne poľutovaniahodné, ak by ... diskusie zostali iba na úrovni deklarácií princípov," napísal František v liste datovanom 6. novembrom. 
     

Vo vzťahu k aktuálnym ozbrojeným konfliktom vo svete, pápež zdôraznil potrebu koordinovanej dohody sprostredkovanej OSN, ktorá by mala prispieť k "definitívnemu zastaveniu bezdôvodnej agresie namierenej proti rôznym náboženským a etnickým skupinám, vrátane menšín na Blízkom východe".
     

Pápež tiež apeloval na predstaviteľov najväčších ekonomík sveta, ktorí sa v Brisbane stretávajú 15. a 16. novembra, aby podporili obete kríz a obzvlášť utečencov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies