Pápež František: Homosexuálov nemožno odsudzovať

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 14:24 • 2 min
Pápež František: Homosexuálov nemožno odsudzovať

RÍM - Homosexuálov nemožno odsudzovať alebo marginalizovať. Mali by byť integrovaní do spoločnosti, vyhlásil pápež František na palube lietadla počas návratu z Brazílie, kde v nedeľu ukončil svoju prvú zahraničnú cestu. Podľa agentúry Reuters sa takto o homosexuáloch doteraz nevyjadril žiadny z jeho predchodcov.

slovakia

left justify in out

František v lietadle pred novinármi bránil homosexuálov pred diskrimináciou. Odvolával sa na katechizmus katolíckej cirkvi, podľa ktorej homosexuálna orientácia nie je hriešna, homosexuálny akt áno. Homosexuálnym kňazom by sa malo podľa pápeža odpustiť a na ich hriechy zabudnúť, uviedla agentúra AP.

Pápež sa vyjadril aj k ženám v cirkvi. Hoci zákaz, aby mohli byť kňažkami, je podľa neho "definitívny", "...cirkev povedala a hovorí nie...tieto dvere sú zatvorené", bol by rád, keby mali viacej líderských pozícií v jeho administratíve a v pastoračných aktivitách. 

František sa vyjadril aj k ustarostenej Vatikánskej banke. Musí sa podľa neho z nej stať "čestná a transparentná" inštitúcia. Sľúbil, že bude počúvať komisiu, ktorú zriadil na to, aby mu poradila, či banku reformovať alebo zatvoriť.

Agentúra Reuters pripomenula, že banka je predmetom niekoľkých vyšetrovaní pre podozrenie z prania špinavých peňazí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies