Pápež František dúfa, že nový globálny pakt OSN vyvolá súcit s migrantmi

NETKY.SK • 16 December 2018, 15:28 • 2 min
Pápež František dúfa, že nový globálny pakt OSN vyvolá súcit s migrantmi

VATIKÁN - Pápež František vyjadril v nedeľu nádej, že nový globálny pakt OSN o bezpečnej a riadenej migrácii vyvolá solidaritu a súcit s migrantmi.

slovakia

left justify in out

Veriacim na Námestí sv. Petra vo Vatikáne povedal, že táto nezáväzná dohoda slúži ako orientačný bod pre medzinárodné spoločenstvo. Pápež dúfa, že medzinárodná komunita bude konať so "zodpovednosťou, solidaritou a súcitom voči tým, ktorí z rôznych dôvodov opúšťajú svoje krajiny".

 

Agentúra AP pripomína, že Valné zhromaždenie OSN sa zíde budúci týždeň, aby dohodu schválilo. V pondelok ju na konferencii v Maroku odsúhlasilo takmer 85 percent členských štátov OSN.

 

Prípravu Globálneho rámca OSN pre bezpečnú, riadenú a legálnu migráciu (GCM) dokončili v júli v OSN po 18 mesiacoch rokovaní. Voči tomuto dohovoru sa však medzičasom objavili námietky a viacero európskych štátov vrátane Slovenska oznámilo, že sa k tejto iniciatíve nepripoja.

 

Odporcovia dokumentu tvrdia, že jeho prijatie prinesie chudobu a kriminalitu, zníži platy a vezme pracovné miesta občanom platiacim dane.

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies