Pápež František dúfa v zmierenie na Ukrajine

NETKY.SK • 4 Máj 2014, 14:06 • 2 min
Pápež František dúfa v zmierenie na Ukrajine

VATIKÁN - Pápež František vyjadril dnes počas pravidelnej modlitby Anjel Pána znepokojenie nad situáciou na Ukrajine, vyslovil sa pred veriacimi za obnovenie mieru v krajine a dodal, že sa modlí za obete a pozostalých.

slovakia

left justify in out

Najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi vyjadril dnes nádej, že na Ukrajine dôjde k zmiereniu v duchu bratstva, informovala tlačová agentúra APA.
      

Pápež František prijal 26. apríla ukrajinského premiéra Arsenija Jaceňuka.
      

Hostiteľ vtedy zdôraznil, že politická a sociálna stabilita krajiny by sa mala obnoviť pri konštruktívnej spolupráci rôznych politických strán, ktoré by sa mali pričiniť aj o zhodu medzi občanmi jednotlivých regiónov.
      

Jaceňuk venoval pápežovi fotografiu Námestia nezávislosti v Kyjeve, známeho ako Majdan. "Tu Ukrajinci bojovali za slobodu a za svoje práva," povedal. František mu daroval plniace pero so slovami: "Dúfam, že týmto perom napíšete 'mier'."
      

Predseda ukrajinskej vlády po stretnutí s talianskym premiérom Matteom Renzim a prijatí u pápeža Františka predčasne odcestoval späť do vlasti a nezúčastnil sa na svätorečení pápežov Jána XXIII. a Jána Pavla II.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona