Pápež František dostal od Slovákov nevšedný dar

NETKY.SK • 12 Apríl 2017, 10:35 • 2 min
Pápež František dostal od Slovákov nevšedný dar

BRATISLAVA – Pápež František dostal zo Slovenska nevšedný dar. Slovenský biblický komentár ku starozákonnej Knihe žalmov.

slovakia

left justify in out

Odovzdal mu ho dekan Teologickej fakulty Trnavskej univerzity Miloš Lichner, ktorý je rovnako ako Svätý Otec, jezuita. Ako povedal Lichner dnes pre agentúru SITA, žalmy sú najobľúbenejšou biblickou knihou. „Žalmy spájajú Židov, katolíkov i protestantov,“ zdôraznil Lichner.

Komentár je výsledok dlhodobej práce tímu slovenských odborníkov v biblických vedách. „Ide o nový preklad Knihy žalmov z gréčtiny a hebrejčiny,“ povedal Lichner s tým, že dielo obsahuje patristický, ale aj rabínsky komentár k žalmom. Biblisti sa venovali v obsažnom diele, ktoré má 800 strán, prvým 25 žalmom. Ďalších 25 chcú vydať do konca roka.

 

„Na tomto komentári bude vyrastať nová generácia kňazov,“ povedal dekan teologickej fakulty. Verejná prezentácia žalmov sa plánuje na 12. júna v Primaciálnom paláci o 17:00.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona