Pápež František dostal od astronautov skafander na mieru

NETKY.SK • 8 Jún 2018, 18:30 • 2 min
Pápež František dostal od astronautov skafander na mieru

VATIKÁN - Pápež František prijal v piatok na súkromnej audiencii vo Vatikáne členov 53. misie na Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS) pod vedením talianskeho astronauta Paola Nespoliho.

slovakia

left justify in out

Popri ňom boli hosťami hlavy katolíckej cirkvi aj traja astronauti z USA a ich ruský kolega. Práve Nespoli bol 26. októbra 2017 jedným z "návštevníkov" ISS, ktorí vďaka videospojeniu absolvovali s pápežom 20-minútový rozhovor z kozmu okrem iného o tímovej práci a láske. Informácie priniesli tlačové agentúry Reuters, AP a MTI.

 

Astronauti odovzdali argentínskemu pápežovi osobný dar v podobe na mieru šitého skafandra. Nespoli v tejto súvislosti poznamenal, že ide o rovnaký odev, aký využívajú astronauti, z rovnakého materiálu, ale s občianskym pápežovým menom Jorge Bergoglio a argentínskou vlajkou. Odev modrej farby vzhľadom na osobnosť pápeža dopĺňa biely golier, na ktorom je vyšitá vatikánska vlajka, logo NASA a nápis pápež František.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies