Pápež František dostal ako dar plastiku zo stromu vyvráteného tajfúnom

NETKY.SK • 16 Január 2015, 16:20 • 2 min
Pápež František dostal ako dar plastiku zo stromu vyvráteného tajfúnom

MANILA - Pápež František dostal dnes na Filipínach ako dar drevenú plastiku obrazu "Panna Mária, Rozväzovačka uzlov", vytvorenú zo stromu, ktorý vyvrátil júlový tajfún Rammasun.

slovakia

left justify in out

Ten pripravil v krajine o život 106 ľudí.
     

Filipínsky prezident Benigno Aquino daroval tiež 78-ročnému pápežovi pamätné mince v hodnote 50 pesos a 500 pesos, ktoré vyrazili na počet Františkovej návštevy v limitovanom počte. Uviedla to vláda vo vyhlásení, ktoré citovala tlačová agentúra DPA.
     

Obraz "Panna Mária, Rozväzovačka uzlov" bol vyrezaný z kusu sto rokov starého stromu akácie, ktorý predtým stál na pozemku prezidentského paláca Malacanang v hlavnom meste Manila, dodala vláda.
     

Strom vyvrátil tajfún Rammasun, ktorý bičoval Filipíny vrátane Manily, vyhnal z domovov takmer tri milióny ľudí a zranil vyše 1200 obyvateľov.

     

Umelec, ktorý drevenú plastiku vytvoril, pochádza z mesta Paete v provincii Laguna, v blízkosti Manily. Mesto je preslávené dreveným nábytkom, umeleckými dielami a ďalšími predmetmi, uviedla vláda vo vyhlásení.
     

Do knihy hostí v paláci Malacanang napísal pápež František odkaz: "Prosím Všemohúceho Boha, aby prezidenta a ľud tejto milovanej krajiny Filipíny hojne požehnal múdrosťou, schopnosťou rozlíšiť dobro od zla, prosperitou a mierom. František. 16.1. 2015."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona