Pápež František dnes vyjadril sústrasť ruskému ľudu i pozostalým po obetiach

NETKY.SK • 26 December 2016, 14:10 • 2 min
Pápež František dnes vyjadril sústrasť ruskému ľudu i pozostalým po obetiach

VATIKÁN - Pápež František dnes vyjadril sústrasť ruskému ľudu i pozostalým po obetiach leteckého nešťastia v Rusku, kde sa v nedeľu krátko po štarte v Soči zrútilo lietadlo s 92 osobami na palube.

slovakia

left justify in out

V príhovore k tisícom ľudí, ktorí sa zišli na Námestí sv. Petra, aby si pripomenuli sviatok sv. Štefana - prvého kresťanského mučeníka -, pápež poznamenal, že medzi obeťami pádu lietadla boli aj členovia ruského vojenského umeleckého súboru Alexandrovovci, ktorý v roku 2004 vystupoval vo Vatikáne pred pápežom Jánom Pavlom II.

 

František vo svojom príhovore vyzval modliť sa aj za stovky záchranárov, ktorí sa v oblasti Čierneho mora zapojili do pátrania po telách obetí a troskách lietadla.

 

Lietadlo ruského ministerstva obrany typu Tu-154 smerovalo v nedeľu na ruskú leteckú základňu Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja, keď sa krátko po vzlietnutí z letiska v Soči zrútilo do Čierneho mora. Medzi pasažiermi sa nachádzali desiatky spevákov súboru Alexandrovovci, ale aj novinári a vojaci.

 

Ruská Federálna bezpečnostná služba dnes informovala, že hlavnými pracovnými verziami príčin pádu lietadla ministerstva obrany z 25. decembra je "prítomnosť cudzích predmetov v motore, zlá kvalita paliva, ktorá mohla viesť k strate výkonu a zlyhaniu motorov, chyba pilota a technická porucha lietadla."

 

FSB súčasne oznámila, že nateraz neboli zistené žiadne príznaky či fakty o tom, že na palube lietadla sa odohral teroristický útok alebo diverzia.

 

FSB podľa agentúry Interfax potvrdila, že sa našli očití svedkovia pádu lietadla. Vyšetrovatelia majú podľa FSB k dispozícii aj videozáznam tragickej udalosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies