Pápež František dnes oslávil svoje 84. narodeniny, do rodnej Venezuely poslal ventilátory pre deti

NETKY.SK • 17 December 2020, 21:04 • 2 min
Pápež František dnes oslávil svoje 84. narodeniny, do rodnej Venezuely poslal ventilátory pre deti

VATIKÁN – Pápež František dnes oslávil svoje 84. narodeniny. Tento deň sa niesol v duchu vďaky a jednoduchosti.

slovakia

left justify in out

Pápež František oslávil vo štvrtok svoje 84. narodeniny „v duchu vďačnosti a jednoduchosti", pričom nezabudol ani na tých najzraniteľnejších a do svojej rodnej Venezuely poslal charitatívny dar. Informovala o tom agentúra DPA.

 

Pápež obdaroval choré deti

Hlava katolíckej cirkvi sa narodila 17. decembra 1939 v metropole Venezuely v Buenos Aires. Namiesto prijatia daru, obdaroval svoju rodnú zem, kam poslal štyri ventilátory pre deti s pľúcnymi chorobami, uviedol to hovorca Vatikánu Matteo Bruni.

 

Od chudobných ľudí žijúcich v Ríme dostal pápež prostredníctvom vatikánskej charity kyticu slnečníc, ktorými nechal vyzdobil kaplnku v Dome svätej Marty, kde býva v podkrovnom apartmáne.

 

Úrad apoštolskej charity, ktorá v mene Svätého otca pomáha chudobným, poslal pápež František do Neapolu, Bologne a Sieny lieky, rúška a hygienické potreby.

 

V príhovore spomenul aj klimatickú krízu

Počas svojho príhovoru pri príležitosti Svetového dňa mieru, ktorý kokatolícka cirkev oslavuje 1. januára, sa Hlava katolíckej cirkvi vyjadrila, že ho veľmi mrzí utrpenie ľudí, ktoré spôsobila pandémia nového koronavírusu.

 

Zároveň nezabudol spomenúť aj zhoršujúce sa klimatické, potravinové, hospodárske a migračné krízy, ktoré spôsobujú obrovské problémy po celom svete.

 

„Myslím najmä na tých, ktorí stratili svojich milovaných príbuzných i všetkých, ktorí prišli o prácu," povedal František a zároveň sa poďakoval všetkým zdravotníkom, farmaceutom, výskumníkom a kaplánom.

 

Pápež opäť vyzval politikov a súkromný sektor na zabezpečenie všeobecného prístupu k vakcínam proti ochoreniu COVID-19, a to najmä pre "chudobných a najzraniteľnejších".

 

Prečítajte si tiež: Prezidentka Čaputová sa vo Vatikáne stretla s pápežom Františkom, ten prijal pozvanie a pricestuje na Slovensko!

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies