Pápež František: Diabol má obrovský hnev na Mexiko a trestá ich nemorálnosti

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 10:11 • 2 min
Pápež František: Diabol má obrovský hnev na Mexiko a trestá ich nemorálnosti

MEXIKO - Pápež František tvrdými slovami zhodnotil kritickú situáciu v Mexiku, ktoré dlhé roky zápasí s násilným zločinom spojeným s drogami a obchodom s bielym mäsom.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho vyjadrení v rozhovore pre mexickú televíziu Televisa zverejnenom v piatok je zločinnosť v Mexiku dielom diabla, ktorý trestá stredoamerickú krajinu. Dôvodom je podľa jeho slov diablov "obrovský hnev" na mexickú kresťanskú vieru, mučeníctvo či zjavenie Panny Márie Guadalupskej. Pontifik sa tak na margo Mexika vyjadril niekoľko týždňov po sťažnosti tamojšej vlády, ktorej sa nepáčilo pápežovo tvrdenie na margo situácie v jeho rodnej Argentíne, kde podľa neho prebieha "mexikanizácia". František sa obhajuje, že ide o "technický termín" podobný výrazu "balkanizácia, na ktorý sa Srbi ani Chorváti nehnevajú".


Silne katolícke Mexiko už takmer desať rokov ničí násilie spojené s drogami. V dôsledku vzájomných bojov medzi krutými drogovými gangmi a ich stretov s bezpečnostnými silami prišlo o život viac ako 100-tisíc ľudí.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies