Pápež František daroval spacie vaky rímskym bezdomovcom

NETKY.SK • 26 Marec 2016, 16:55 • 2 min
Pápež František daroval spacie vaky rímskym bezdomovcom

VATIKÁN - Pápež František dal počas veľkopiatkovej krížovej cesty v rímskom Koloseu rozdať spacie vaky bezdomovcom žijúcim na uliciach talianskej metropoly. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie Vatikánu.

slovakia

left justify in out

Spacie vaky na Františkov pokyn distribuoval pápežský almužník, predstavený Úradu apoštolskej charity, poľský arcibiskup Konrad Krajewski.

 

V čase, keď sa pápež zúčastňoval na večernej pobožnosti krížovej cesty v Koloseu, prechádzal arcibiskup Krajewski so skupinou dobrovoľníkov ulicami Ríma a rozdával spacie vaky ľuďom bez domova.

 

Podľa vatikánskeho rozhlasu išlo o akúsi praktickú "krížovú cestu" ulicami Ríma, ktorá prebiehala v "duchovnej jednote" s paralelnými obradmi v Koloseu. Zatiaľ čo klasická krížová cesta má len 14 zastavení, skupina vedená arcibiskupom Krajewským sa počas svojej cesty rímskymi ulicami zastavila až 100-krát. Obdarovaní ku spacákom dostávali aj malý darček od pápeža.

 

Dnes večer - na Bielu - pokračujú vo Vatikáne najdôležitejšie liturgické slávenia cirkevného roka tradičnou vigíliou vzkriesenia. Obrady vo vatikánskej Bazilike svätého Petra bude viesť pápež František.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies