Pápež František chodil kedysi k psychoanalytičke, uviedol v novej knihe

NETKY.SK • 1 September 2017, 18:04 • 2 min
Pápež František chodil kedysi k psychoanalytičke, uviedol v novej knihe

PARÍŽ - Pápež František ako štyridsiatnik pravidelne chodil ku psychoanalytičke, ktorá mu pomohla vyjasniť niektoré veci v jeho živote. Uviedol to v novej knihe rozhovorov, ktorá vyjde na budúci týždeň. Výňatky z nej dnes zverejnil francúzsky denník Le Figaro.

slovakia

left justify in out

František absolvoval sedenia u nemenovanej psychoanalytičky v 70. rokoch minulého storočia, teda v čase, keď bol jezuitským predstaviteľom vo svojej rodnej Argentíne. Chodil k nej každý týždeň po dobu šiestich mesiacov, aby si "objasnil určité veci".

 

"Bola veľmi dobrá, veľmi profesionálna..., ale vždy zostala na patričnom mieste... Veľmi mi pomohla," povedal pápež v jednom z rozhovorov s francúzskym sociológom Dominiquom Woltonom.

 

František neuviedol, ako sa psychoanalytička volala; povedal len to, že išlo o ženu židovského pôvodu. V čase absolvovania sedení mal budúci pápež 42 rokov.

 

Kniha s názvom "Pápež František: Stretnutia s Dominiquom Woltonom, politika a spoločnosť", vyjde 6. septembra vo francúzskom vydavateľstve Les Éditions de l'Observatoire.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies