Pápež František: Bohatstvo môže byť dobré, ak pomáha iným

NETKY.SK • 19 Február 2014, 12:24 • 2 min
Pápež František: Bohatstvo môže byť dobré, ak pomáha iným

VATIKÁN - Byť bohatým nie je hriechom, avšak kresťania sa musia podeliť so svojím bohatstvom s inými, uviedol dnes pápež František.

slovakia

left justify in out

"Peniaze... sú samy osebe dobrým nástrojom, ako takmer všetky veci, ktoré majú ľudia k dispozícii: je to nástroj, ktorý rozširuje naše možnosti," napísal pápež k krátkom príspevku, ktorý dnes zverejnili talianske noviny Corriere della Sera.

"Keď je však ekonomická sila nástrojom vytvárajúcim majetky, ktoré si ľudia ponechávajú pre seba, ukrývajú ich pred inými, vedie to k nespravodlivosti, stráca svoju pôvodnú pozitívnu hodnotu," citovala ho agentúra DPA.

František napísal príspevok ako úvod k novej knihe "Chudobný pre chudobných. Poslanie cirkvi" od nemeckého arcibiskupa Gerharda Ludwiga Müllera, prefekta Kongregácie pre náuku viery. Müller patrí k 19 novým kardinálom, ktorých pápež oficiálne vymenuje v sobotu (22. februára).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona