Pápež: Ešte neprišiel čas hrať sprostredkovateľskú úlohu vo Venezuele

NETKY.SK • 13 Február 2019, 16:14 • 2 min
Pápež: Ešte neprišiel čas hrať sprostredkovateľskú úlohu vo Venezuele

VATIKÁN - Pápež František údajne napísal venezuelskému prezidentovi Nicolásovi Madurovi list, kde mu naznačil, že ešte nie sú zrelé okolnosti na to, aby Vatikán zasiahol a pomohol pri sprostredkovaní riešenia politickej krízy vo Venezuele.

slovakia

left justify in out

Z listu v stredu citoval taliansky denník Corriere della Sera. František ho poslal Madurovi 7. februára, niekoľko dní po tom, čo socialistický líder oznámil, že požiadal pápeža, aby pomohol odštartovať rozhovory s venezuelskou opozíciou.

 

V pondelok 11. februára sa delegácia zastupujúca venezuelského opozičného lídra Juana Guaidóa stretla vo Vatikáne s predstaviteľmi Svätej stolice.

František sa s ľútosťou posťažoval, že venezuelskí biskupi sú už frustrovaní z toho, ako sa neúspešne snažia pomôcť uvoľniť politické a sociálne napätie v krajine. Väčšina tamojších obyvateľov naliehavo potrebuje potraviny a lieky, pripomenula tlačová agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies