Pápež dostane dar od prezidentky! Bude mať symbolickú aj praktickú hodnotu

NETKY.SK • 9 September 2021, 10:48 • 2 min
Pápež dostane dar od prezidentky! Bude mať symbolickú aj praktickú hodnotu

BRATISLAVA - Dar, ktorý odovzdá Zuzana Čaputová pápežovi, bude reprezentovať Slovenskú republiku.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu hlavy štátu Martina Strižinca tento dar bude mať symbolickú ale aj praktickú hodnotu. Riaditeľ odboru protokolu Kancelárie prezidenta SR Roman Roth poznamenal, že dar bude reprezentovať Slovenskú republiku. "Konkretizovať pred samotným odovzdaním ich nemôžeme," vysvetlil Roth. Čiastkové dary, ktoré budú odovzdané počas pobytu Svätého Otca na Slovensku, sa podľa protokolistu môžu zverejniť. Avšak dar od hlavy štátu sa nekonkretizuje dopredu.

 

Prečítajte si: Vláda podporila návštevu pápeža ďalšími miliónmi eur. Na čo pôjdu?

 

Dar od pápeža dostane aj prezidentka

"Ide o vzájomnú výmenu darov. V prípade Svätého Otca ide vždy o osobnú výmenu. To znamená, že nejde o protokolárnu výmenu, ale obaja svoje dary fyzicky odprezentujú," priblížil Roth.

 

Pápež František na septembrovej návšteve Slovenska zavíta do Bratislavy, Košíc, Prešova a Šaštína. Stretne sa s tromi najvyššími ústavnými činiteľmi, zástupcami židovskej i rómskej komunity. V Šaštíne je na programe svätá omša s homíliou Svätého Otca.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona