Pápež dnes požehnával Jezuliatka a vyzval žiť život v radosti

NETKY.SK • 14 December 2014, 15:59 • 2 min
Pápež dnes požehnával Jezuliatka a vyzval žiť život v radosti

VATIKÁN - Pápež František dnes vo Vatikáne po tradičnej modlitbe Anjel Pána požehnal figúrky Jezuliatka, ktoré na Námestie sv. Petra už tradične priniesli malí Rimania, aby si ich potom v škole či doma vložili do betlehemov znázorňujúcich scénu Ježišovho narodenia.

slovakia

left justify in out

V príhovore pápež deťom pripomenul dôležitosť modlitby, ktorú označil za "dych duše". Zdôraznil, že je dobré nájsť si párkrát za deň čas, aby "sme otvorili svoje srdcia Bohu", a to "hoci aj krátkou a jednoduchou modlitbou".
      

Všetkých prítomných, nielen deti, potom pápež opäť prekvapil darčekom, keď im ponúkol, aby si zobrali modlitebné knižky vo vreckovom vydaní, v ktorých "sú modlitby pre rôzne chvíle počas dňa i pre rôzne životné situácie". Požiadal ich, aby modlitebník vždy nosili so sebou, pretože im "pomôže žiť celý deň v spojení s Bohom".
      

Vatikánsky rozhlas informoval, že na Svätopeterskom námestí bolo dnes k dispozícii 50.000 výtlačkov modlitebných knižočiek, ktoré vydal Úrad pre apoštolskú  charitu a vydavateľstvo Libreria Editrice Vaticana.
      

Pápež dnes, v tretiu adventnú nedeľu, povzbudzoval veriacich, aby žili v radosti - okrem iného aj pre to, že "nikdy ešte nebolo počuť o smutnom svätom". "Ľudské srdce túži po radosti. Každá rodina, každý človek sa usiluje dosiahnuť šťastie," pripomenul pápež. Vyzval ľudí, aby sa stali "misionármi radosti" a aby sa tento postoj stal súčasťou ich životného štýlu, lebo pomáha prekonávať ťažkosti v živote.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies