Pápež chce v roku 2017 navštíviť Portugalsko, Indiu, Bangladéš i Afriku

NETKY.SK • 3 Október 2016, 08:04 • 2 min
Pápež chce v roku 2017 navštíviť Portugalsko, Indiu, Bangladéš i Afriku

VATIKÁN - Pápež František navštívi v budúcom roku Portugalsko a "takmer určite" pocestuje do Indie a Bangladéša. Stále nie je isté, kam zavíta v Afrike a či mierový proces v Kolumbii pokročí natoľko, aby mu umožnil pápežskú návštevu aj v tejto juhoamerickej krajine.

slovakia

left justify in out

František načrtol svoje cestovné plány na rok 2017, keď v nedeľu večer letel späť z Azerbajdžanu do Ríma. Stanovenie programu jeho ciest komplikuje fakt, že budúci rok už má plný schôdzok s biskupmi, ktorých návštevy museli tento rok odložiť vzhľadom na prebiehajúci Svätý rok milosrdenstva, ktorý v katolíckej cirkvi vyhlásil a ktorý sa skončí v novembri.

 

Pápež však nateraz potvrdil návštevu mariánskeho pútnického miesta v portugalskej Fatime 13. mája, píše agentúra AP.

 

Plánuje aj cestu do Indie a Bangladéša, pričom uvažuje i o návšteve Afriky. Konkrétne miesto podľa jeho slov záleží na počasí, presnejšom termíne a regionálnej a bezpečnostnej situácii.

 

František už predtým povedal, že by navštívil Kolumbiu, ak tamojšia vláda a povstalci dosiahnu mierovú dohodu, no cestu úplne nevylúčil ani v opačnom prípade. Kolumbijskí voliči sa v nedeľňajšom referende o tejto dohode tesnou väčšinou vyslovili proti jej realizácii vo vyrokovanej podobe.

 

Jednou krajinou, kam František zrejme nepôjde, je Čína.

 

Vzťahy so podľa neho "dobré", Vatikánske múzeá mali nedávno v Číne výstavu a Číňania by mali otvoriť svoju vo Vatikáne, uviedol pápež. Čínsky prezident Si Ťin-pching mu práve poslal dar po delegácii, ktorá sa zúčastnila na konferencii vo Vatikáne, a pracovné skupiny "pomaly" diskutujú o prerušených bilaterálnych vzťahoch.

 

"Vedú rozhovory pomaly, ale pomalé veci sú dobré. Veci, ktoré sa hýbu rýchlo, nie sú dobré," povedal František a dodal: "Číňania majú moju najväčšiu úctu."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona