Pápež chce, aby cirkev využívala internet na šírenie evanjelia

NETKY.SK • 7 December 2013, 17:08 • 2 min
Pápež chce, aby cirkev využívala internet na šírenie evanjelia

VATIKÁN - Duchovní môžu podľa pápeža prostredníctvom internetu dávať "ľuďom skutočnú nádej".

slovakia

left justify in out

Pápež František dnes vo svojom príhovore vo Vatikáne vyhlásil, že je "nevyhnutné", aby katolícka cirkev plne využívala možnosti internetu pri šírení evanjelia.

František podľa agentúry AP povedal, že tí, ktorí slúžia veciam viery môžu využívať internet na oslovenie "skutočných žien a mužov, ktorí sa cítia stratení alebo trpia". Duchovní môžu podľa pápeža prostredníctvom internetu dávať "ľuďom skutočnú nádej".

František, ktorý má svoju stránku na sociálnych sieťach Facebook i Twitter, povedal, že cirkev musí byť prítomná na internete predovšetkým kvôli mladým ľudom, pretože to je pre nich "akýsi samostatný druh životného priestoru".

Pápež navrhol, aby katolícka cirkev používala internet a "prebudila tak nepotlačiteľné otázky sŕdc o zmysle existencie" a nasmeroval ich ku Kristovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona