Pápež bude od soboty zverejňovať mikroblogy na Twitteri

NETKY.SK • 28 November 2012, 08:11 • 2 min
Pápež bude od soboty zverejňovať mikroblogy na Twitteri

Pápež bude od soboty zverejňovať mikroblogy na Twitteri - Politika Predseda Pápežskej rady pre spoločenské komunikačné prostriedky Claudio Maria Celli predstaví túto sobotu mikroblog pápeža Benedikta XVI. na sociálnej sieti Twitter.

slovakia

left justify in out

imgPredseda Pápežskej rady pre spoločenské komunikačné prostriedky Claudio Maria Celli predstaví túto sobotu mikroblog pápeža Benedikta XVI. na sociálnej sieti Twitter. Informoval o tom Vatikánsky rozhlas s tým, že prezentácia sa uskutoční vo vatikánskom tlačovom centre.

Vo formáte krátkych správ sa budú na Twitteri objavovať predovšetkých citáty z pápežových kázní.

Ako spresnil Celli pre Vatikánsky rozhlas, pápež mieni osobne odobriť obsah každého mikroblogu pred jeho zverejnením v sieti.

Rozhodnutie o spustení projektu, ktorý je zameraný predovšetkým na mladých ľudí, prijal Vatikán vo februári. Vtedy Svätá stolica aj zarezervovala pre pápeža používateľské meno @BenedictusPPXVI.

Veľmi aktívny v prístupe k novým technológiám bol aj Benediktov predchodca Ján Pavol II., ktorý svoj prvý e-mail poslal 22. novembra 2001 a ospravedlnil sa v ňom za sexuálne zneužívanie kňazmi a ďalšími cirkevnými osobami. 

Ospravedlnenie bolo prílohou oficiálneho dokumentu - exhortácie pre biskupov Oceánie. Podľa Vatikánu použitím internetovej pošty vtedajší pápež zdôraznil odhodlanie katolíckej cirkvi využívať moderné komunikačné prostriedky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies