Pápež bude na Lesbose obedovať so sýrskymi utečencami

NETKY.SK • 14 Apríl 2016, 17:18 • 2 min
Pápež bude na Lesbose obedovať so sýrskymi utečencami

VATIKÁN - Pápež František sa počas sobotňajšej návštevy gréckeho ostrova Lesbos v Egejskom mori stretne so stovkami utečencov a s niekoľkými z nich bude obedovať.

slovakia

left justify in out

Ako dnes ďalej informoval vatikánsky hovorca Federico Lombardi, hlava katolíckej cirkvi sa v registračnom centre v Morii stretne s asi 150 deťmi a mladistvými, ako aj ďalšími 250 žiadateľmi o azyl.


V programe najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi, ktorého budú sprevádzať aj ekumenický patriarcha Bartolomej I. a arcibiskup aténsky Ieronymos II., je návšteva záchytného tábora, počas ktorej budú títo náboženskí činitelia obedovať v spoločnosti ôsmich utečencov zo Sýrie a podpíšu spoločné vyhlásenie. Pápeža privíta na letisku grécky premiér Alexis Tsipras, ktorý ho bude sprevádzať počas pobytu v Grécku. Informácie priniesli tlačové agentúry APA a DPA.


František sa za obete migračnej krízy pomodlí v prístave mesta Mytilini a na počesť ľudí, ktorí sa neúspešne pokúsili o útek pred vojnovými konfliktami, hodí do vôd mora vavrínový veniec.
Hovorca Svätej stolice dnes zdôraznil, že pápežova návšteva na ostrove Lesbos bude mať "prísne humanitárny a ekumenický charakter". V jej rámci sa neuskutočnia politické rokovania, aj keď pápež absolvuje 20-minútový rozhovor s predsedom gréckej vlády, ale ani žiadna tlačová konferencia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies