Pápež Benedikt XVI. začal historickú návštevu Kuby

NETKY.SK • 27 Marec 2012, 07:23 • 2 min
Pápež Benedikt XVI. začal historickú návštevu Kuby

Pápež Benedikt XVI. začal historickú návštevu Kuby - Politika Pápež Benedikt XVI.

slovakia

left justify in out

img

Pápež Benedikt XVI. dnes začal historickú návštevu Kuby, kam pricestoval po trojdňovom turné v Mexiku. Lietadlo s pápežom pristálo podľa plánu vo východokubánskom meste Santiago.
      V Santiagu sa vo večerných hodinách (miestneho času) uskutoční omša pod holým nebom. Pápež navštívi aj pútnické miesto milosrdnej Panny Márie z mestečka El Cobre (Virgen de la Caridad del Cobre), ktorá je patrónkou Kuby. 
      Návšteva Benedikta XVI. sa uskutočňuje v čase rastúceho napätia v tomto socialistickom štáte Karibiku, pripomína tlačová agentúra DPA. 
      Kubánsky prezident Raúl Castro síce začal s hospodárskymi reformami, ale kategoricky odmieta požiadavky - aj z cirkevných kruhov - na širšie spoločenské a politické reformy.
      Protesty, ktoré sa na Kube uskutočnili pred pápežovou návštevou, boli potlačené. Podľa informácií opozície cez víkend nakrátko zatkli desiatky disidentov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies