Pápež absolvuje v septembri návštevu Albánska

NETKY.SK • 15 Jún 2014, 15:21 • 2 min
Pápež absolvuje v septembri návštevu Albánska

VATIKÁN - Pápež František absolvuje v septembri jednodňovú návštevu Albánska.

slovakia

left justify in out

Pôjde vôbec o prvú európsku krajinu, ktorú František navštívi od vlaňajšieho nástupu do úradu, informovala agentúra Reuters. 
      

Pápež svoj úmysel vycestovať do albánskej Tirany oznámil dnes pútnikom a turistom zhromaždeným na Námestí svätého Petra vo Vatikáne. 
      

Podľa vatikánskeho hovorcu si František vybral Albánsko ako cieľ svojej prvej európskej cesty (mimo hranice Talianska a Vatikánu) s ohľadom na utrpenie jeho obyvateľov počas komunistického režimu i na pretrvávajúcu chudobu v krajine.  
      

Hlava katolíckej cirkvi chce podľa vlastných slov svojou návštevou "povzbudiť krajinu, ktorá dlho trpela dôsledkami ideológií minulosti". Katolíci tvoria v prevažne moslimskom Albánsku len zhruba 10-percentnú menšinu.  
      

Od nástupu do úradu František podnikol len dve zahraničné cesty: vlani v lete do Brazílie a v máji tohto roku na Blízky východ. V auguste ho čaká návšteva Južnej Kórey. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies