Pápež vyzval svet na pomoc pre Haiti

NETKY.SK • 15 November 2010, 08:17 • 2 min
Pápež vyzval svet na pomoc pre Haiti

Pápež vyzval svet na pomoc pre Haiti

slovakia

left justify in out

img

Pápež Benedikt XVI. vyzval dnes medzinárodné spoločenstvo, aby poskytlo viac pomoci pre Haiti, ktoré po ničivom zemetrasení z januára v súčasnosti bojuje s epidémiou cholery.
      Benedikt veriacim a turistom na vatikánskom Námestí sv. Petra povedal, že sa modlí za obyvateľov tejto chudobnej karibskej krajiny, kde si cholera vyžiadala stovky životov. Po zemetrasení, pri ktorom zahynulo 230.000 Haiťanov, teraz epidémia podľa odhadov OSN  ohrozuje ďalších 200.000 ľudí.
      Pápež takisto vyjadril obavu, že hospodárska kríza bude bohatšie krajiny viesť k vytváraniu spojenectiev na úkor menej rozvinutých. Kritizoval veľkú priepasť medzi bohatými a chudobnými s tým, že industrializované krajiny podporujú konzumný životný štýl na úkor životného prostredia a chudobných.
      V tejto súvislosti vyzval na vytvorenie novej rovnováhy medzi sektormi poľnohospodárstva, priemyslu a služieb s cieľom dosiahnuť trvalo udržateľný rozvoj.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona