Pápež Benedikt XVI. začal štvordňovú návštevu Británie

NETKY.SK • 16 September 2010, 12:03 • 2 min
Pápež Benedikt XVI. začal štvordňovú návštevu Británie

Pápež Benedikt XVI. začal štvordňovú návštevu Británie

slovakia

left justify in out

img

Pápež Benedikt XVI. pricestoval dnes na štvordňovú návštevu Británie.
      Ide už o jeho 17. zahraničnú cestu, ktorá je zároveň najdôležitejšiu a najchúlostivejšiu návštevou roka. Prvá oficiálna návšteva najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi v Británii od vzniku anglikánskej cirkvi sa koná v ťažkých časoch, keď cirkvou otriasajú sexuálne škandály.
      Osemdesiattriročného Benedikta čaká náročný program. Do nedele absolvuje dve etapy v Škótsku a v Anglicku s dovedna 13 prejavmi. Na štyroch veľkých verejných vystúpeniach sa očakáva účasť dovedna viac ako 250.000 veriacich. Vyvrcholením cesty bude beatifikácia kardinála Johna Henryho Newmansa, ktorý konvertoval na katolícku vieru.
      Vatikán naznačil, že prioritou pápežovej návštevy je inšpirovať katolícku menšinu, ktorá žije v prevažne sekularizovanej spoločnosti. Pápež si zároveň želá zlepšenie vzájomných vzťahov s anglikánskou cirkvou.
      Iba každý desiaty Brit je katolík. Mnohí kresťania sú členmi anglikánskej cirkvi, ktorá vznikla v 16. storočí odštiepením kráľa Henricha VIII. od Vatikánu. Ako prvý pápež v histórii oboch cirkví bol na neoficiálnej pastoračnej návšteve Británie Ján Pavol II. v roku 1982.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies