Pápež Benedikt XVI. začal oficiálnu návštevu svojej rodnej krajiny

NETKY.SK • 22 September 2011, 21:29 • 2 min
Pápež Benedikt XVI. začal oficiálnu návštevu svojej rodnej krajiny

Pápež Benedikt XVI. začal oficiálnu návštevu svojej rodnej krajiny

slovakia

left justify in out

img

Pápež Benedikt XVI. začal dnes svoju prvú oficiálnu štátnu návštevu Nemecka. Lietadlo z Ríma pristálo v Berlíne zhruba o 10.15 h. Pápeža na červenom koberci privítal nemecký prezident Christian Wulff s manželkou Bettinou a nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Čestná stráž nemeckej armády pozdravila pápeža 21 salvami. Oficiálne privítanie hlavy katolíckej cirkvi naplánovali v parku v zámku Bellevue; potom sa Benedikt XVI. stretne s Merkelovou.

Popoludní bude mať Benedikt XVI. ako prvý pápež prejav v Bundestagu a stretne sa predstaviteľmi židovskej obce. Večer sa uskutoční omša na olympijskom štadióne. Navštívi tiež Erfurt, historické územie Eichsfeld v Durínsku a Freiburg.

Pápež považuje protesty a opozíciu proti svojej návšteve Nemecka za normálny prejav "v slobodnej spoločnosti". Nedá sa podľa jeho slov proti tomu nič povedať, ak je to na občianskej báze. Zdôraznil, že do Nemecka prichádza s potešením - narodil sa tam a má tam korene.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies