Pápež Benedikt XVI. navštívi budúci rok rodné Nemecko

NETKY.SK • 19 November 2010, 13:07 • 2 min
Pápež Benedikt XVI. navštívi budúci rok rodné Nemecko

Pápež Benedikt XVI. navštívi budúci rok rodné Nemecko

slovakia

left justify in out

img

Pápež Benedikt XVI. navštívi budúci rok Nemecko. Oznámila to dnes kancelária nemeckého prezidenta Christiana Wulffa, ktorý hlavu katolíckej cirkvi na oficiálnu návštevu rodnej krajiny pozval.
      Presný termín cesty zatiaľ nie je známy, uskutoční sa však v druhej polovici roka, pravdepodobne v septembri 2011. Pápež by mal navštíviť Freiburské a Erfurtské arcibiskupstvo, ako aj Berlín.
      "Pre mňa a mnohých ľudí v našej krajine je mimoriadnou radosťou a cťou, že budeme môcť privítať Svätého otca v jeho rodnej krajine v 60. roku od jeho kňazskej vysviacky," uviedol Wulff vo vyhlásení.
      Pôjde o prvú štátnu návštevu pápeža v jeho vlasti. Benedikt XVI. svoje cesty do Kolína nad Rýnom na Svetový deň mládeže (2005) a do rodného Bavorska (2006) označil za výslovne pastoračné, resp. súkromné.
      Benedikt XVI. oproti svojmu predchodcovi Jánovi Pavlovi II. výrazne zredukoval počet zahraničných ciest - aj vzhľadom na vek, keďže v apríli 2011 bude mať 84 rokov. Už pri návšteve Bavorska, kde sa narodil ako Joseph Ratzinger a pôsobil v rôznych cirkevných funkciách, sa hovorilo o poslednej rozlúčke.
      Pápež dosiaľ v budúcom roku potvrdil návštevu Chorvátska.

Zdroj: TASR/DPA, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies