Papavasiliou už vyslal do Lotyšska asistenta, Mucha: Je to tak ako je

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 14:11 • 2 min
Papavasiliou už vyslal do Lotyšska asistenta, Mucha: Je to tak ako je

BRATISLAVA - Futbalisti Slovana Bratislava prijali fakt, že bez boja v odvete 1. predkola postúpili do ďalšej fázy Európskej ligy UEFA 2016/2017, ako profesionáli. UEFA ich albánskeho súpera Partizani Tirana ako vicemajstra tamojšej Superligy presunula do Ligy majstrov za suspendovaný majstrovský Skënderbeu Korcë.

slovakia

left justify in out

Ako na štvrtkovom brífingu potvrdil tréner "belasých" Nikki Papavasiliou, jeho tím si proti Partizani zahrá na pravé poludnie prípravný zápas bez divákov aj bez účasti médií a po ňom už bude nasledovať príprava na ďalší zápas pohárovej Európy. Ten rekordný slovenský majster odohrá o týždeň 14. júla doma.

 

Na cyperskom trénerovi vicemajstra nebolo badať zo vzniknutej situácie žiadnu nevôľu. Na úvodnú otázku, čo si o nej myslí, zažartoval: "Myslím si, že sme hrali veľmi dobre a zaslúžili sme si postup do ďalšieho kola," zasmial sa a už vážne doplnil: "Je to niečo, čo sme trochu neočakávali. Ale je dobre, že sme v ďalšom kole."

 

Slovan nastúpi v 2. predkole zrejme proti lotyšskej Jelgave, ktorá vyhrala prvý zápas 1. predkola na pôde islandského Breidabliku 3:2. "Už sme poslali môjho asistenta na zápas do Lotyšska. Takže sa už začíname pripravovať na najbližšieho pohárového súpera, ktorým bude zrejme lotyšský tím. Dostaneme všetky informácie a dobre sa na neho pripravíme," povedal Papavasiliou, podľa ktorého sa zrušením pohárového zápasu pre jeho tím nič zásadné nemení: "Veľa vecí sa nezmení. Dnes si s nimi zahráme. Čiže to bude pre nás jeden zápas k dobru. A naše prípravy pokračujú bez veľkých zmien. Uvidíme viac v ďalších dňoch."

 

Za kabínu sa k veci vyjadril skúsený brankár Ján Mucha, účastník ešte stále prebiehajúceho EURO vo Francúzsku. Na otázku, či sú všetci s verdiktom riadiaceho orgánu spokojní, odpovedal: "Tirana určite, bude hrať Ligu majstrov. Nič sa s tým nedá robiť, je to tak ako to je. Ale viac-menej sme na to aj boli pripravení, lebo sme mali isté informácie, že sa to môže stať. Museli sme sa však riadne pripravovať až do poslednej chvíle, keď sme sa to dozvedeli. A to bolo až včera večer okolo siedmej, takže z toho bude len prípravný zápas."

 

Slovan v prvom zápase v Albánsku dosiahol bezgólovú remízu, no Muchovi balvan zo srdca pred odvetou zo strachu pred oponentom nespadol: "Strach nie. Vo futbale je možné všetko. No rešpekt voči súperovi sme mali. Matematika bola jednoznačná, nemohli sme dostať gól a na postup nejaký dať." Podľa bývalého brankára FC Everton slovanisti zobrali celú vec ako profesionáli: "Priznám sa, ja som mal nejaké informácie, ale kabína o tom nevedela. Ale prijali to všetci normálne, sme predsa profesionáli. Boli sme pripravení hrať dnes večer, ale ideme teraz. Takže bez problémov."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona