Papavasiliou: Nečakané, ale je dobré, že už sme v ďalšom kole

NETKY.SK • 7 Júl 2016, 13:23 • 2 min
Papavasiliou: Nečakané, ale je dobré, že už sme v ďalšom kole

BRATISLAVA - Vo futbalovom ŠK Slovan Bratislava vládne spokojnosť s postupom do 2. predkola Európskej ligy 2016/2017, aj keď prienik do ďalšej fázy prišiel netradičným spôsobom.

slovakia

left justify in out

Hráči úradujúceho slovenského vicemajstra postúpili bez nutnosti odohrať odvetný zápas 1. predkola. "Belasí" mali vo štvrtok v Senici nastúpiť proti albánskemu FK Partizani Tirana (prvý zápas 0:0, pozn.), duel však nebude v Senici a nebude súťažný. Dôvodom je vyradenie albánskeho šampióna KF Skënderbeu Korce z rozbiehajúceho sa ročníka Ligy majstrov - ide o trest od Európskej futbalovej únie (UEFA) za ovplyvňovanie výsledkov. Riadiaci orgán európskeho futbalu v stredu podvečer informoval, že práve albánsky vicemajster FK Partizani nahradí KF Skënderbeu v 2. predkole LM, čo znamená, že Slovan prenikol priamo do 2. predkola EL, podotkol web UEFA. Slovan a Partizani sa dohodli, že vo štvrtok o 12.00 h odohrajú prípravný duel na bratislavských Pasienkoch.

"Hrali sme veľmi dobre a zaslúžili sme si postúpiť do ďalšieho kola," zažartoval si na úvod štvrtkového dopoludňajšieho brífingu cyperský tréner Slovana Nikodimos Papavasiliou a následne už s vážnou tvárou doplnil: "Nie, samozrejme, bolo to trochu nečakané, ale je dobré, že už sme v ďalšom kole. Nezmenilo sa až tak veľa, dnes budeme proti Partizani hrať, bude to pre nás jeden dobrý zápas."

 

Brankár Ján Mucha dodal: "Tirana je určite spokojná, bude hrať Ligu majstrov. Mali sme informácie, že sa to môže stať, ale museli sme sa pripravovať do poslednej chvíle. Dozvedeli sme sa to v stredu večer okolo devätnástej. Prijali sme to normálne, sme profesionáli. Sú tu noví hráči, kolektív je spolu len pár dní. Každý deň a tréning navyše nám pomôže, aby sme sa viac zohrali."

ŠK Slovan Bratislava si v ďalšej fáze EL 2016/2017 zmeria sily s úspešným z dvojice úvodného predkola medzi islandským tímom UBK Breidablik a lotyšským mužstvom FK Jelgava. V prvom dueli zvíťazila Jelgava na Islande 3:2, štvrtkovú odvetu odohrajú v Lotyšsku o 17.30 h SELČ. Prvý zápas odohrajú "belasí" 14. júla v domácom prostredí, odvetu o týždeň neskôr 21. 7. na súperovej pôde. "Budeme mať dnes svojich ľudí v Lotyšsku na zápase, z ktorého vzíde náš najbližší protivník. V príprave sa už budeme sústrediť na tohto súpera. Zatiaľ nemáme informácie, ale ako som spomínal, dostaneme ich," uzavrel kormidelník ŠK Slovan Nikodimos Papavasiliou.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies