Papastathopulos: Náš jediný cieľ je víťazstvo nad Slovákmi a priamy postup

NETKY.SK • 9 Október 2013, 11:01 • 2 min
Papastathopulos: Náš jediný cieľ je víťazstvo nad Slovákmi a priamy postup

ATÉNY - Jednoznačným cieľom futbalistov gréckej reprezentácie je víťazstvo nad Slovákmi v piatkovom zápase kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie.

slovakia

left justify in out

Za všetkých to zhrnul stopér nemeckej Borussie Dortmund Sokratis Papastathopulos. "Chceme postúpiť na MS z prvej priečky. Už máme istú účasť minimálne v baráži, ale to nám nestačí. Želáme si priamy postup do Brazílie a to sa nám podarí len v prípade, že v piatok zdoláme Slovákov. Uvedomujeme si ich kvality, vieme, že zvíťazili nad Bosniakmi, takže určite nás nečaká nič jednoduché. My sa však nemôžeme pozerať na súpera, koncentrujeme sa na seba, musíme zvládnuť zostávajúce dve stretnutia," povedal pre špecializovaný portál novasports.gr 25-ročný obranca úradujúceho nemeckého i európskeho vicemajstra.

Grékov okrem duelu so Slovákmi (piatok 11. októbra o 20.45 h SELČ) čaká ešte konfrontácia s outsidermi G-skupiny kvalifikácie Lichtenštajnčanmi (utorok 15. októbra o 19.00 h SELČ v Pireu). Na svetový šampionát už nemá šancu postúpiť z "géčka" nikto iný len Grécko a líder skupiny Bosna a Hercegovina. V prípade, že oba spomenuté národné výbery zvíťazia vo svojich zvyšných meraniach síl, na MS postúpi balkánsky tím, v ktorého prospech hovorí výrazne lepšie skóre. Bosna a Hercegovina nastúpi v piatok doma proti Lichtenštajnsku a účinkovanie v G-skupine uzavrie súbojom v Litve. "Lopta je guľatá, my preto musíme dúfať, že Bosna zaváha v Litve, kde sa nehrá práve najjednoduchšie. Kým existuje nádej, všetci veríme v náš úspech, sme optimisti," doplnil Sokratis Papastathopulos, ktorého štart proti Slovákom je otázny pre svalové problémy. Grécky zadák sa však už pripravuje s reprezentačnými spoluhráčmi a v nasledujúcich dňoch zvýši tréningovú záťaž na maximum.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies