Papagáj pomohol usvedčiť ženu z vraždy: Teraz jej hrozí doživotie

NETKY.SK • 1 August 2017, 11:36 • 2 min
Papagáj pomohol usvedčiť ženu z vraždy: Teraz jej hrozí doživotie

Pred dvoma rokmi sa v americkom štáte Michigan stala vražda, ktorú pomohol vyriešiť papagáj.

slovakia

left justify in out

V rodine Glenny a Martina Duramovcov sa pred časom stala tragédia. Išlo o vraždu Martina Durama, ktorého niekto zastrelil. Hlavnou podozrivou v prípade bola práve Glenna. Súd však doposiaľ nedokázal zozbierať dostatok usvedčujúcich dôkazov o tom, že bola skutočne vrahyňou. Potom sa objavila výpoveď, ktorá uzavretie prípadu urýchlila.

 

Martin bol majiteľom papagája, ktorý rozprával. Mal vo zvyku opakovať všetko, čo okolo seba počul, dokonca dokázal verne napodobňovať hlasy jednotlivých ľudí. Po jeho smrti sa papagáj dostal k jeho bývalej manželke, Christine Kellerovej, ktorá sa stala jeho náhradnou opatrovateľkou. Následne bola ako svedkyňa pozvaná na súd. Vypovedala, že papagáj od Martinovej smrti neustále napodobňuje jeho hlas, ktorým opakuje slová: „Nestrieľaj, nestrieľaj!“. Christina tvrdí, že papagáj bežne napodobňoval hlas svojho majiteľa a že nepochybuje o tom, že ide o posledné slová, ktoré od neho počul. Podľa nej pri vražde musel byť.

 

Štátny zástupca uvažoval, že vtáka nechá „vypovedať“ aj na súde. Nakoniec však k tomu nepristúpil, no tento dôkaz prispel k vyriešeniu vraždy.

 

Definitívny rozsudok by mali vyniesť o mesiac. Martinovej manželke Glenne momentálne hrozí doživotná väzba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona