Paolo Maldini: Miláno momentálne nie je v mojich plánoch

NETKY.SK • 8 September 2016, 08:45 • 2 min
Paolo Maldini: Miláno momentálne nie je v mojich plánoch

MILÁNO - Niekdajší legendárny hráč talianskeho futbalového klubu AC Miláno Paolo Maldini sa netají tým, že ho zaskočil nedávny predaj organizácie "Rossoneri" do čínskych rúk.

slovakia

left justify in out

Dlhoročný prezident a majiteľ Silvio Berlusconi začiatkom augusta predal svoj podiel za 740 miliónov eur čínskemu konzorciu, ktoré v Európe pôsobí prostredníctvom spoločnosti Sino-Europe Sports Investment Management Čchan-sing Co. Obchodnú transakciu by mali dokončiť do konca roka 2016 a Číňania by Berlusconimu mali peniaze vyplatiť v niekoľkých etapách.


"Je naozaj zvláštne sledovať tento proces. Keď som ako mladý prišiel do klubu, mal iného prezidenta. Zažil som zmenu majiteľa, Berlusconi bol neuveriteľný prezident, najúspešnejší a najinovatívnejší v dejinách moderného futbalu," vyhlásil 48-ročný milánsky rodák, ktorý bol farbám AC verný počas celej kariéry vrátane mládežníckych kategórií (1978-2009).


Vicemajster sveta z USA 1994 a bronzový zo šampionátu v roku 1990 na domácej pôde ozrejmil aj situáciu okolo možného návratu do AC Miláno v role funkcionára. "Trochu som už z týchto rečí unavený. Po skončení kariéry som si medzičasom vybudoval iný život. Miláno pre mňa a moju rodinu zostane veľkou láskou, ale nefiguruje v mojich plánoch do budúcnosti," doplnil Maldini pre Sky Sport Italia.


Sedemnásobný víťaz talianskej Serie A si zároveň myslí, že noví čínski majitelia by mali chápať význam klubovej značky a ctiť si jej históriu. "Povinnosťou tých, ktorí kúpili AC Miláno, je všimnúť si históriu tohto klubu. Má milióny fanúšikov po celom svete, musia k nim prechovávať úctu a brať do úvahy ich presvedčenie," skonštatoval Paolo Maldini.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies