Paolini s 18-mesačným trestom za kokaín

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 11:45 • 2 min
Paolini s 18-mesačným trestom za kokaín

RÍM - Talian Luca Paolini dostal od Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) 18-mesačný zákaz činnosti za pozitívny dopingový test na kokaín z vlaňajšej Tour de France.

slovakia

left justify in out

"Antidopingový tribunál uznal jazdca vinným z neúmyselného porušenia antidopingových pravidiel a uložil mu dištanc na 18 mesiacov," uvádza sa v oficiálnom vyhlásení na stránke UCI.

 

Cyklista ruského tímu Kaťuša mal pozitívny nález kokaínu vo vzorke odobratej počas súťažnej kontroly 7. júla na Tour de France 2015. Paolini najskôr odmietal užitie zakázanej látky, no koncom decembra sa k tomu priznal.

 

Tridsaťdeväťročný veterán vtedy v rozhovore pre denník Gazzetta dello Sport prezradil, že užitie kokaínu pramenilo zo závislosti od liekov na spanie, ktorých hlavnou zložkou sú benzodiazepíny (psychoaktívne látky schopné meniť funkcie mozgu) a tie vytvárajú návykovosť.

 

Milánsky rodák patril k popredným cyklistom v profesionálnom pelotóne, na konte má etapové víťazstvá na Giro d'Italia a Vuelte, v posledných rokoch bol dvorným rozbiehačom pre šprintéra Alexandra Kristoffa a vlani vyhral aj klasiku Gent-Wevelgem.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies