Paola Maldiniho zbavili všetkých obvinení z korupcie

NETKY.SK • 26 Jún 2014, 10:08 • 2 min
Paola Maldiniho zbavili všetkých obvinení z korupcie

MILÁNO - Bývalá hviezda AC Miláno Paolo Maldini je nevinný, odvolací súd ho zbavil obvinení z korupcie a podplácania úradníkov.

slovakia

left justify in out

Prokurátor požadoval pre päťnásobného víťaza Ligy majstrov trest na jeden rok a osem mesiacov. Štyridsaťšesťročný Maldini sa vraj vďaka podplácaniu vyhol daňovým kontrolám vo svojich firmách. Bývalý futbalista sa podľa prokuratúry s pomocou úplatkov dostal neoprávnene aj k informáciám o ekonomickej situácii svojho potenciálneho finančného partnera.

 

Prvostupňový súd už pred rokom rozhodol o Maldiniho nevine, ale štátna zástupkyňa Paola Pirrottová sa proti rozsudku odvolala. Na súd predvolala štyridsať nových svedkov vrátane zamestnancov daňových úradov a účtovníkov, ktorí v minulosti pomohli desiatkam podnikateľov a majiteľov firiem obchádzať kontrolné mechanizmy. Odvolací súd v Miláne však opäť rozhodol v prospech futbalistu a zbavil ho obvinení. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies