Panstvo Downton získalo štvrtú Národnú televíznu cenu

NETKY.SK • 21 Január 2016, 13:50 • 2 min
Panstvo Downton získalo štvrtú Národnú televíznu cenu

BRATISLAVA - Dramatický seriál Panstvo Downton (2010 - 2015) získal v stredu ďalšiu britskú Národnú televíznu cenu.

slovakia

left justify in out

Na slávnosti, ktorá sa konala v Londýne, si tvorcovia projektu spolu s hercami a herečkami prevzali už štvrté ocenenie v kategórii Dráma. Seriál predtým v tej istej kategórii zvíťazil v rokoch 2015, 2013 a 2012. Anglický herec Hugh Boneville, ktorý v Panstve Downton stvárnil otca zámožnej rodiny Roberta Crawleyho, sa pri tejto príležitosti poďakoval tvorcovi Julianovi Fellowesovi, za úžasné repliky na prerozprávanie.

 


Dve ocenenia získal seriál Doctor Foster (2015). Zvíťazil v kategórii Nová dráma a Suranne Jones, ktorá stvárňuje hlavnú hrdinku, si vyslúžila cenu za Herecký výkon v dráme. Tehotná herečka pri preberaní ceny zavtipkovala, že pre odovzdávanie cien vynechala predpôrodné stretnutie. "Ak by ste mi chceli poslať rady ako porodiť, bolo by to užitočné," dodala s humorom. Dve ceny si tiež pripísal televízny projekt EastEnders (1985), ktorý vyhral v kategórii Dramatický seriál. Danny Dyer, ktorý v ňom stvárňuje Micka Cartera si prevzal svoju druhú Národnú televíznu cenu za najlepší herecký výkon v dramatickom seriáli. Za najlepšieho nováčika vyhlásili anglického herca a speváka Shaynea Warda, ktorý si zahral Aidana Connora v soap opere Coronation Street (1960). Moderátorská dvojica Ant & Dec vyhrala pätnásty rok po sebe v kategórii moderátorov.


Špeciálne uznanie získal za 50-ročnú kariéru škótsky komik Billy Connolly, ktorého na javisku privítal oscarový herec Dustin Hoffman. "Rád by som poďakoval katolíckej cirkvi za rytmickú metódu antikoncepcie, bez ktorej by som tu vôbec nebol," povedal s humorom 73-ročný rodák z Glasgowa. V kategórii International vyhral americký sitkom Teória veľkého tresku (2007). Nové ocenenie - Impact award za najlepší televízny moment si odniesol írsky herec Aidan Turner za scénu v seriáli Poldark (2015), v ktorej si vyzliekol košeľu. Ceremoniál už siedmy raz moderoval Dermot O'Leary.

 



Prehľad ocenených v rámci 21. ročníka National Television Awards:
Faktografický zábavný program: Gogglebox
Zábavný program: I'm a Celebrity... Get Me Out of Here!
Nováčik: Shayne Ward
Herecký výkon v dráme: Suranne Jones
Televízny magazín: This Morning
International: Teória veľkého tresku
Daytime: The Chase
Komédia: Peter Kay's Car Share
Herecký výkon v dramatickom seriáli: Danny Dyer
Televízni moderátori: Ant & Dec
Dráma: Panstvo Downton
Nová dráma: Doctor Foster
Dramatický seriál: EastEnders
Talentová šou: Strictly Come Dancing
Súťažná šou: The Great British Bake Off
Špeciálna cena: Billy Conolly
Impact Award: Aidan Turner
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona