Panika v Rakúsku: Počas víkendu sa postarali o rozruch hady na úteku

NETKY.SK • 25 Jún 2017, 15:56 • 2 min
Panika v Rakúsku: Počas víkendu sa postarali o rozruch hady na úteku

VIEDEŇ/STOCKERAU/VILLACH - O rozruch sa počas víkendu postarali v dvoch rakúskych lokalitách hady.

slovakia

left justify in out

Muž na prechádzke sa dnes ráno na poľnej ceste asi 700 metrov od dolnorakúskeho mestečka Stockerau takmer potkol o hada. Odborníci, ktorí sa po alarmovaní polície dostavili na miesto, konštatovali, že ide o pytóna kráľovského.

 

Had, ktorý meral asi 120 cm, bol mierne dehydrovaný. Skončil po profesionálne zabezpečenom prevoze bez zranení v teráriu a napokon v známom Dome morí (Hazs des Meeres) vo Viedni.

 

Po majiteľovi plaza, ktorý nepatrí medzi jedovaté hady, pátrajú rakúski policajti, informoval rakúsky verejnoprávny rozhlas ORF.

 

Už v sobotu večer vydesil iný had o dĺžke asi 50 centimetrov ženu z Villachu v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko, ktorá na plaza narazila vo svojom byte.

 

O plazovi oranžovo-žltej farby vysvitlo, že ide o mláďa istého druhu nejedovatej užovky vyskytujúcej sa na americkom kontinente, ktoré zrejme ušlo z terária.

 

Tento had našiel dočasné útočisko v špecializovanej ZOO v Klagenfurte.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies