Panika v Egypte: Výbuchy pred hotelom si vyžiadali tri životy, zranili sa aj členovia volebnej komisie

NETKY.SK • 24 November 2015, 08:07 • 2 min
Panika v Egypte: Výbuchy pred hotelom si vyžiadali tri životy, zranili sa aj členovia volebnej komisie

KÁHIRA - Bomba umiestnená v aute dnes explodovala pred hotelom v meste Aríš na severe egyptského Sinajského polostrova, kde sú ubytovaní členovia volebnej komisie. Zahynuli najmenej traja ľudia a 12 ďalších osôb utrpelo zranenia. Aktuálne informácie poskytli zdroje z bezpečnostných síl a zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Výbuchy v Aríši, metropole provincie Severný Sinaj, nastali deň po skončení druhého kola egyptských parlamentných volieb. O incidente informovala aj egyptská štátna televízia. Zahynul najmenej jeden policajt a zranenia utrpeli dvaja členovia volebnej komisie. Samovražedný bombový útočník sa pokúšal autom s bombou vraziť do budovy hotela, ale bezpečnostné sily naňho spustili paľbu, čo spôsobilo explodovanie vozidla. 

 

 

 

K zodpovednosti za útok sa zatiaľ nikto neprihlásil, uviedla tlačová agentúra Reuters. Podobné útoky podniká v tomto regióne egyptská odnož extrémistickej organizácie Islamský štát (IS), nazvaná Sinajská provincia, ktorá sa snaží o zvrhnutie centrálnej vlády v Káhire. Štátna televízia a bezpečnostné sily najprv oznámili, že explodovala bomba v aute a o desať minút zasiahol oblasť druhý výbuch. Na miesto, ktoré uzavreli vojaci a policajti, sa ponáhľali sanitky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies