Panika v Česku: V Bioparku Štít utiekli z klietok tigre a lev

NETKY.SK • 16 Júl 2018, 13:43 • 2 min
Panika v Česku: V Bioparku Štít utiekli z klietok tigre a lev

BRATISLAVA - V Bioparku Štít v obci Štít - Klamoš v Královohradeckom kraji utiekli zo svojich klietok dva tigre a lev. Zvieratá sa dostali z klietok krátko pred desiatou hodinou, všetky sú dospelé jedince. Na mieste zasahuje osem policajných hliadok, zásahová jednotka a vrtuľník. Polícia varovala obyvateľov z okolia, aby nevychádzali von.

slovakia

left justify in out

"Zaisťujeme okolie a čakáme na príchod veterinára. Zvieratá sú vo vnútri zoo, ale mimo klietky," cituje hovorkyňu polície Ivu Kormošovú spravodajský portál iDNES.cz.

Spolumajiteľka zoo Jitka Brusová tiež potvrdila, že sa šelmy nachádzajú v jej areáli a snažia sa ich odchytiť. "Pre nás je podstatné, aby sa zvieratá podarilo odchytiť a vrátiť naspäť do klietky. Ak by opustili areál, budeme ich musieť nechať utratiť, ide o bezpečnosť ľudí okolo," vyjadrila sa.

Súkromný biopark začal vznikať v roku 2014 a zameriava sa na chov exotických aj domácich zvierat, ktorým hrozí vyhynutie. V pondelok je zariadenie zavreté. Všetkých zamestnancov z areálu evakuovali.

Za uplynulé týždne to nie je prvý raz, čo polícia naháňa šelmu na úteku. Zo zooparku vo Zvoli pri Prahe pred tromi týždňami ušla puma, ktorú chytili po niekoľkých dňoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies