Pánik skóroval po dlhej dobe, Capitals na východe stále tretí

NETKY.SK • 2 Marec 2020, 08:16 • 2 min
Pánik skóroval po dlhej dobe, Capitals na východe stále tretí

USA - V nočnom zápase NHL medzi Washingtonom Capitals a domácou Minnestou Wild, sa podarilo skórovať aj slovenskému útočníkovi Richardovi Pánikovi. Bodoval aj Ovečkin.

slovakia

left justify in out

Dočkal sa

Pánik prerušil sériu 13 zápasov bez streleného gólu, naposledy sa mu podarilo rozvlniť sieť ešte 31. januára 2020. V noci nastúpilo až 12 tímov, avšak v ostatných zápasoch sa Slováci na ľade už neobjavili. Pánik celkovo odohral 8:29 min a okrem gólu si pripísal aj 2 trestné minúty. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Capitals District (@capitalsdistrict),

 

Psychologicky dôležitý gól
Gól slovenského útočníka bol aj veľmi dôležitý z hľadiska vývoja zápasu, pretože hostia od tej chvíle vyhrávali 2:1. Bol to ôsmy Pánikov gól v sezóne. Krátko na to pridal druhý gól v zápase kapitán hostí Alexander Ovečkin. Ruský "sniper" sa dostal na 45 gólov a v poradí najlepších strelcov dostihol Austona Matthewsa z Toronta na druhom mieste. Lídrom súťaže zostáva Čech David Pastrňák z Bostonu so 47 gólmi.

 

 

Ruský útok
Iľja Kovaľčuk si pripísal prvú asistenciu v drese Capitals, istý čas sa objavil na ľade čisto ruský útok v zložení Ovečkin - Kuznetsov - Kovaľčuk. Celkovo títo traja nazbierali 6 bodov a Washington je po 40. víťazstve v sezóne stále tretí vo Východnej konferencii NHL a líder Metropolitnej divízie.

 

 


Brankárske umenie
Cory Schneider predviedol 34 zákrokov a priviedol New Jersey k triumfu na ľade Anaheimu 3:0. Pre 33-ročného Američana to bol dvadsiaty piaty shutout v kariére a prvý v tejto sezóne. Určite si pripomenul svoje prvé "čisté konto" v kariére, ktoré dosiahol ako brankár Vancouveru práve na ľade Anaheimu takmer presne pred 9 rokmi - 6. marca 2011 a rovnako výsledkom 3:0. Dvoma presilovkovými gólmi sa o triumf Devils zaslúžil 22-ročný český útočník Pavel Zacha. Hokejisti New Jersey bodovali v šiestom zápase za sebou. 

 

 

Calgary hladko proti Floride
Výsledok 3:0 sa zrodil aj v Sunrise na Floride, kde takto zvíťazili hostia z Calgary. V tomto zápase sa shutoutom zaskvel Cam Talbot, potreboval naň 38 zákrokov. Tridsaťdvaročný Kanaďan má aktuálne 22 čistých kont v NHL a dva v tejto sezóne, oba sa zrodili v posledných piatich zápasoch, v ktorých nastúpil. 

 


Nočné zápasy NHL:

Minnesota - Washington 3:4 (2:3, 0:0, 1:1)
Richard Pánik (Washington) odohral 8:29 min, 1 gól, 1 strela na bránku, 2 trestné minúty

New York Rangers - Philadelphia 3:5 (0:3, 1:2, 2:0)
Florida - Calgary 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Columbus - Vancouver 5:3 (1:2, 0:1, 4:0)
Anaheim - New Jersey 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Los Angeles - Vegas 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona