Pánik sa ocitol na tribúne: Som sklamaný, no asi som si to zaslúžil

NETKY.SK • 9 Október 2013, 11:05 • 2 min
Pánik sa ocitol na tribúne: Som sklamaný, no asi som si to zaslúžil

BUFFALO - Slovenský hokejový útočník Richard Pánik prvýkrát v sezóne chýbal v zostave svojho tímu Tampa Bay Lightning. Tréner "bleskov" Jon Cooper ho v utorkovom dueli zámorskej NHL na ľade Buffala nechal sedieť na tribúne, odkiaľ sledoval víťazstvo spoluhráčov 3:2 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

Cooper sa po dvoch zápasoch rozhodol zmeniť zloženie útokov, na čo doplatil 22-ročný martinský odchovanec. Tréner rozbil formáciu Richard Pánik, Tyler Johnson, Ondřej Palát, ktorá v uplynulých sezónach žiarila na farme v Syrakúzach, no s prechodom do NHL má zatiaľ problémy. V stretnutiach s Bostonom (1:3) a Chicagom (3:2 pp) nazbieralo trio dokopy len štyri strely a päť mínusiek. "Skúšame nové veci. Niekedy je dobre, keď sa 'rozbije' rodina," vysvetlil pre tampabay.com svoj krok tréner Lightning.

Pánik priznal, že úvod sezóny zatiaľ nevychádza mladej trojici podľa predstáv. "Musíme nájsť spôsob, ako nadviazať na našu spoluprácu z AHL a čo najrýchlejšie sa adaptovať na podmienky v NHL. V prvých dvoch zápasoch ročníka sme nehrali dobre," povedal slovenský krídelník, ktorý stále čaká na prvý bod v sezóne. V zápasoch s Bruins a Blackhawks si pripísal na konto len dve mínusky. Na jeho miesto vo formácii sa v noci na stredu presunul skúsený Teddy Purcell, ktorý v 46. minúte strelil druhý gól hostí. Tréner Cooper však nevylučuje, že spoluprácu tria Pánik, Johnson, Palát ešte v dohľadnej dobe obnoví: "Všetci traja si individuálne vybojovali miesto v tíme, no niekedy je potrebné ich od seba rozdeliť."

Pánik, ktorý debutoval v NHL už v minulom skrátenom ročníku a v základnej časti dosiahol v 25 vystúpeniach deväť bodov (5+4), nie je z pozície zdravého náhradníka zrovna nadšený. "Je to pre mňa sklamanie, ale asi som si to zaslúžil," povedal 16-násobný slovenský reprezentant a účastník majstrovstiev sveta 2010 v Nemecku, ktorý figuruje aj v širšej nominácii trénera Vladimíra Vůjteka na ZOH 2014 v Soči. "Nechcem, aby ma poslali na farmu. Budem sa snažiť presvedčiť trénera, že stále patrím do tímu. Budem tvrdo pracovať na tréningoch na ľade i mimo neho a uvidíme, ako sa situácia vyvinie."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies