Pánik: Máme mladý tím, ale aspoň budeme dravší

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 15:11 • 2 min
Pánik: Máme mladý tím, ale aspoň budeme dravší

BRATISLAVA - Hokejista Richard Pánik len vo štvrtok priletel zo zámoria na Slovensko a v piatok predpoludním už absolvoval so slovenským reprezentačným výberom prvý tréning. Hráč Tampy Bay je vôbec prvým útočníkom v tíme Vladimíra Vůjtka pre majstrovstvá sveta v Bielorusku (9. - 25. 5.), ktorý počas tejto sezóny nastupoval v tíme zámorskej NHL.

slovakia

left justify in out

V drese Lightning odohral 50 zápasov s bilanciou 3 góly a 10 asistencií. "Nebol som na ľade štyri - päť dní a bolo to cítiť. Dúfam, že v zápase to už bude o niečom úplne inom. Budem sa snažiť ísť skoro spať a prichystať sa čo najlepšie na sobotňajší prípravný zápas. Ak ma tréner nominuje, určite rád nastúpim," povedal Pánik po tréningovej jednotke v bratislavskej Slovnaft aréne. Slováci odohrajú v sobotu 3. mája posledné prípravné stretnutie pred odchodom do bieloruského Minska, v rámci turnaja Slovakia Cup budú ich súpermi Nóri. 

 

Pánik pripomenul, že jeho príchod k reprezentačnému tímu sa nerodil ťažko. Napriek tomu, že v klube z Floridy nemá zmluvu na ďalšiu sezónu a čakajú ho rokovania o novej. "Som zdravý. Výstupná prehliadka v klube dopadla dobre, preto som neváhal s príchodom do reprezentačného tímu. Keďže som bez zmluvy, mojou podmienkou bolo vybavenie poistky. To sa aj stalo," vysvetlil Pánik. 

 

Dvadsaťtriročný rodák z Martina po príchode do reprezentačnej šatne spoznal viacerých hráčov, najmä tých, s ktorými úspešne bojoval na svetovom šampionáte do 20 rokov v roku 2009 v Ottawe. Slováci tam skončili hneď za medailovými pozíciami na 4. mieste a útok Tatar - Viedenský - Pánik patril k ozdobám majstrovstiev. "Viacerých chalanov v šatni som spoznal, predsa len, hrávali sme spolu v mládežníckych kategóriách. Máme mladý tím, ale má to aj výhody. Budeme dravší a budeme sa snažiť utvoriť skvelý kolektív. To je základ dobrých výsledkov. Ak by som si znova mohol zahrať v spoločnom útoku s Viedenským a Tatarom, bolo by to super. Je to však v kompetencii trénera. Bolo by to zaujímavé opäť nás vidieť spolu," priznal Pánik. 

 

V NHL má konečne za sebou jednu ucelenejšiu sezónu, ale spokojný s ňou nie je. Tampa hrala počas základnej časti výborne, ale v play-off narazila hneď v 1. kole na silný Montreal a podľahla 0:4 na zápasy. "Nebola to vydarená sezóna z môjho pohľadu, ale už sa to nedá vrátiť späť. O to radšej zabojujem o dobrý výsledok na majstrovstvách sveta," poznamenal Pánik. K skorej rozlúčke svojho tímu v play-off dodal: "Pred play-off sa nám zranil brankár Bishop, ktorý bol vynikajúci počas celej sezóny. Bola to smola, ale celkovo sme nehrali dobre ako tím. Akoby sme sa uspokojili s dosiahnutým cieľom - postupom do play-off a nepridali už nič navyše." 

 

Pánik by chcel v Tampe zostať aj v budúcnosti, lebo podľa jeho slov je to jedna z lepšie fungujúcich organizácií v zámorskom klubovom hokeji. "Oni majú na mňa právo, myslím si, že mi navrhnú nejaký kontrakt. Budeme o tom rokovať s agentom, ale teraz sú prioritou majstrovstvá sveta," dodal Pánik. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies