Španielsko predalo dlhopisy za 3,5 miliardy eur, ale s vyššími úrokmi

NETKY.SK • 26 Október 2011, 01:44 • 2 min
Španielsko predalo dlhopisy za 3,5 miliardy eur, ale s vyššími úrokmi

Španielsko predalo dlhopisy za 3,5 miliardy eur, ale s vyššími úrokmi

slovakia

left justify in out

img

Španielsku sa podarilo získať takmer 3,5 miliardy eur z predaja dlhopisov s kratšou dobou splatnosti, ale úroky z nich oproti predchádzajúcej septembrovej aukcii výrazne vzrástli. Na príčine je nervozita na trhoch v súvislosti s hľadaním riešenia dlhovej krízy eurozóny.

Ministerstvo financií v Madride oznámilo, že predalo dlhopisy splatné o tri mesiace za 1,38 miliardy eur s priemerným úrokom 2,29 %, pričom pri predchádzajúcej aukcii 27. septembra dosiahol priemerný úrok z trojmesačných obligácií 1,69 %. Dopyt po dlhopisoch stúpol na 3,1-násobok ponuky, kým v septembri bol 2,5-násobne vyšší.

Okrem toho sa dnes ministerstvu podarilo predať šesťmesačné dlhopisy za 2,09 miliardy eur s priemerným úrokom 3,3 %. To je tiež nárast oproti úrokom na úrovni 2,67 % pri aukcii na konci septembra. Dopyt po obligáciách bol slabší, prevýšil ponuku len 2,6-násobne, zatiaľ čo v septembri bol štvornásobne väčší.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies