Španielsko na čele rebríčka FIFA, Slovensko poskočilo na 27. priečku

NETKY.SK • 14 Júl 2010, 11:59 • 2 min
Španielsko na čele rebríčka FIFA, Slovensko poskočilo na 27. priečku

Španielsko na čele rebríčka FIFA, Slovensko poskočilo na 27. priečku

slovakia

left justify in out

img

Španielsko sa v stredajšom najnovšom vydaní rebríčka Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vďaka triumfu na MS v JAR vrátilo na prvé miesto. Slovensko si v porovnaní s predchádzajúcim vydaním polepšilo o sedem miest a v súčasnosti mu patrí 27. priečka.
      Africký šampionát výrazne zamiešal postavením jednotlivých krajín. Z elitnej desiatky vypadli majstri sveta spred štyroch rokov Taliani, vtedajší vicemajstri Francúzi dokonca nefigurujú ani v najlepšej dvadsiatke. Na 11., resp. 21. miesto sa tieto tímy prepadli v dôsledku vypadnutia už v základných skupinách MS.
      Španielsko, ktoré pred pár mesiacmi prepustilo vedúcu pozíciu Brazílii, sa vrátilo na čelo so ziskom 1883 bodov po zdolaní Holandska 1:0 v nedeľňajšom finále MS. Neúspešný finalista sa posunul zo štvrtej na druhú priečku (1659 bodov), tretia je štvrťfinálová "obeť" Brazília (1536). Slovensko, ktoré predstihlo aj Českú republiku (769), má 829 bodov.
      Najpríjemnejšie prekvapenie šampionátu Uruguaj si vylepšil postavenie hneď o desať miest, keď momentálne figuruje na šiestej priečke. Egypt sa posunul zo 14. na deviate miesto napriek tomu, že sa neprebojoval na MS.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies