Španielsko a Nemecko budú rokovať o pomoci farmárom

NETKY.SK • 6 Jún 2011, 09:13 • 2 min
Španielsko a Nemecko budú rokovať o pomoci farmárom

Španielsko a Nemecko budú rokovať o pomoci farmárom

slovakia

left justify in out

img

Španielsko a Nemecko budú rokovaťo pomoci pre španielskych farmárov, ktorí utrpeli miliónové škody v dôsledku paniky okolo bakteriálnej nákazy EHEC. Informovala o tom agentúra DPA.
      Podľa dnešného vyhlásenia španielskeho ministerstva zahraničných vecí sa tajomník pre európske záležitosti Diego López Garrido v stredu 8. júna stretne v Berlíne so štátnym tajomníkom nemeckého ministerstva zahraničných vecí Wernerom Hoyerom.
      Nemecká kancelárka Angela Merkelová a španielsky premiér José Luis Rodríguez Zapatero sa vo štvrtok telefonicky dohodli, že sa na európskej úrovni pokúsia zabezpečiť pomoc pre postihnutých poľnohospodárov. Podľa madridských diplomatických kruhov bude López Garrido v Berlíne požadovať, aby Nemecko pomohlo pri obnovení dobrej povesti španielskych poľnohospodárskych produktov a dôvery spotrebiteľov v celej Európe.
      Madrid kritizoval Berlín za nespravodlivé obvinenie, že zdrojom nebezpečnej črevnej nákazy sú španielske uhorky, a uvažuje o tom, že bude požadovať náhradu škôd. Španielski poľnohospodári odhadujú výšku škôd na 200 miliónov eur.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies